Du behöver
- 3 st potatis
- 1 st palsternacka
- 50 g rotselleri
- 2 st morötter
- 1 st schalottenlök
- 2 dl matlagningsgrädde och mjölk
- salt och peppar
- 1 tsk citrontimjan eller kryddtimjan, repad
- 1 msk gräslök skivad
- 2 dl ost riven, lagrad
Servera med:
falukorv stekt
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skala och skiva potatis, rotfrukter och lök i tunna skivor, gärna på man-dolin eller i matberedaren med den tunna skärskivan.
2
Lägg i en gryta och koka upp med grädde, mjölk, salt, peppar, timjan och gräslök under omrörning tills såsen tjocknar, ca 10 minuter. Smaka av.
3
Häll över i smorda ugnsfasta portionsformar. Strö över ost och grädda tills gratängen fått fin färg, ca 15 minuter. Servera med skivad falukorv.