Du behöver

  • 240 g älgskav fryst
  • 2 msk matfett
  • 1 st gul lök
  • 200 g trattkantareller eller annan svamp
  • 1 st morot
  • 0.5 tsk soja
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt svartpeppar
  • timjan

Servera med:

pasta kokt
råkostsallad

Gör så här

1
Stek älgskavet fryst i en stekpanna med matfett. Skrapa och vänd så att det skivar sig. Låt skavet steka tills det blir brynt.

2
Skala och skiva löken. Ansa och dela kantarellerna. Skala och skiva moroten tunt.

3
Blanda lök, svamp och morot med skavet. Fräs ett par minuter till.

4
Smaksätt med soja, fond och senap. Tillsätt grädden, salt, svartpeppar och timjan, och låt sjuda i 5 minuter. Servera med pasta och råkostsallad.


Kommentar:
Använder du en hel bit älgkött, t ex bog, så låter du den halvtina i kylen och skivar det sedan tunt med en vass kniv. Man ”skaver” av köttskivor från den stora biten kött. Tillaga på samma sätt.