Du behöver
- 240 g älgskav fryst
- 2 msk matfett
- 1 st gul lök
- 200 g trattkantareller eller annan svamp
- 1 st morot
- 0.5 tsk soja
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk fransk senap
- 2 dl matlagningsgrädde
- salt svartpeppar
- timjan
Servera med:
pasta kokt
råkostsallad
Gör så här
1
Stek älgskavet fryst i en stekpanna med matfett. Skrapa och vänd så att det skivar sig. Låt skavet steka tills det blir brynt.
2
Skala och skiva löken. Ansa och dela kantarellerna. Skala och skiva moroten tunt.
3
Blanda lök, svamp och morot med skavet. Fräs ett par minuter till.
4
Smaksätt med soja, fond och senap. Tillsätt grädden, salt, svartpeppar och timjan, och låt sjuda i 5 minuter. Servera med pasta och råkostsallad.
Använder du en hel bit älgkött, t ex bog, så låter du den halvtina i kylen och skivar det sedan tunt med en vass kniv. Man ”skaver” av köttskivor från den stora biten kött. Tillaga på samma sätt.