Du behöver
- 300 g lammfärs
- olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk oregano
- 1 tsk spiskummin
- 1 krm chiliflakes
- 2 st tomater
- 3 msk hackad mynta
- 100 g fetaost
- flingsalt
- 4 st spetspaprika
Ugn: 225°
Gör så här
1
Stek färsen smulig i en stekpanna med olja. Låt pressad vitlök och kryddor steka med ett par minuter. Tillsätt hackade tomater och koka ihop i några minuter. Låt svalna. Blanda i mynta och smulad ost. Smaka av med salt.
2
Skär ett snitt i paprikorna, men låt dem hålla ihop i båda ändar. Ta ur kärnorna och fyll paprikorna med färsen. Lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med tzatziki.
TzatzikI (4 portioner):
Riv ½ gurka på rivjärnets grova sida. Blanda gurkan med lite salt och låt rinna av genom en sil i ca 20 minuter. Pressa ur all vätska. Blanda gurka, 2 dl turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 msk oliv-olja. Smaka av med salt och nymald peppar.