Du behöver

  • 300 g lammfärs
  • olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 st tomater
  • 3 msk hackad mynta
  • 100 g fetaost
  • flingsalt
  • 4 st spetspaprika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Stek färsen smulig i en stekpanna med olja. Låt pressad vitlök och kryddor steka med ett par minuter. Tillsätt hackade tomater och koka ihop i några minuter. Låt svalna. Blanda i mynta och smulad ost. Smaka av med salt.

2
Skär ett snitt i paprikorna, men låt dem hålla ihop i båda ändar. Ta ur kärnorna och fyll paprikorna med färsen. Lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med tzatziki.


Kommentar:
TzatzikI (4 portioner):
Riv ½ gurka på rivjärnets grova sida. Blanda gurkan med lite salt och låt rinna av genom en sil i ca 20 minuter. Pressa ur all vätska. Blanda gurka, 2 dl turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 msk oliv-olja. Smaka av med salt och nymald peppar.