Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1.5 tsk fransk senap
  • 75 g bacon
  • 1 msk gräslök
  • 5 cm gurka

Servera med:

potatis kokt
sallad

Gör så här

1
Dela filéerna på längden. Salta och peppra och bryn dem runt om i en stekpanna med smör.

2
Skala och hacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med grädde, vatten, fond och senap. Sjud under lock i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Strimla baconet och fräs det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över kycklingen tillsammans med gräslök och skivad gurka. Servera med potatis och sallad.