Du behöver

  • 300 g vit fiskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
  • 2 msk basilika hackad
  • 5 st körsbärstomater
  • 0.5 dl riven ost

Servera med:

potatis kokt
sockerärter kokta

Ugn: 250°

Gör så här

1
Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.

2
Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk och grädde och koka i 5 minuter. Smaka av med citronskal, -saft, salt och peppar. Rör i basilika och häll såsen över fisken.

3
Lägg på delade tomater och ost och tillaga i ugnen i 20 minuter. Servera med kokt potatis och kokta sockerärter.