Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 200 g bacon knaperstekt
  • valnötter två nävar grovhackade
  • 200 g bladspenat ( en påse)
  • 2.5 st endivesallad
  • 2 st stänger blekselleri ett par stänger
  • 1 st röd paprika
  • 2 st tomater

Sås:

3 st äggulor
3 dl matolja
1 tsk dijonsenap
1.5 dl crème fraîche ekologisk
1.5 st vitlöksklyftor
4 st sardeller
1 dl Parmesan riven
salt
citronsaft lite

Gör så här

1
Vispa äggulorna och senapen rejält. Häll i matoljan lite i taget precis som till majonnäs. Blanda i crème fraiche.

2
Finhacka sardellerna och pressa vitlöken. Blanda ner tillsammans med parmesanen i majonnäsen. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.

3
Stek kycklingbrösten på låg värme i stekpanna eller i ugn, ca 20 minuter. Krydda med salt och peppar. Låt svalna och skär i tunna skivor.

4
Knaperstek baconet. Fördela spenat, strimlad endivesallad och blekselleri och toppa med kyckling, dressing, nötter, bacon och paprika.

5
Droppa gärna lite olivolja på de gröna bladen, och krydda hela salladen med flingsalt och nymald svartpeppar. Servera gärna med några små tomater.