Du behöver

  • 4 bitar torskrygg ca 600 g
  • salt och peppar

Örttäcke:

75 g smör
2 msk körvel färsk, hackad
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
citrontimjan några repade kvistar, alt vanlig timjan
1 tsk dragon färsk, hackad
3 skiva formfranska
0.5 st citron rivet skal

Palsternackspuré:

4 st palsternackor
4 st potatis mjöliga
25 g smör
1 dl mjölk
salt och peppar

Ugnsbakade tomater:

4 st kvistar cocktailtomater
2 tsk olivolja
flingsalt, svartpeppar

Servera med:

sockerärter kokta

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg torskbitarna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.

2
Örttäcke: Smält smöret i en kastrull. Lägg körvel, dill, persilja, citrontimjan, dragon och brödet i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör med pulsknappen, tills det blir gröna smulor. Tillsätt citronskal och smör och kör ytterligare några sekunder.

3
Bred örttäcket på fisken. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills örttäcket fått fin färg och fisken är klar.

4
Palsternackspuré: Skala och skär palsternackor och potatis i bitar, och koka dem i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av vattnet. Stöt sönder palsternacka och potatis och tillsätt smör och mjölk. Vispa till en puré. Späd med mer mjölk om purén är för fast. Smaka av med salt och peppar.

5
Ugnsbakade tomater: Lägg sköljda och torkade tomater i en ugnsfast form. Ringla över olja och strö på salt och nymald peppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera med kokta sockerärter.