Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer stora
  • 1 st gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk currypasta röd
  • 1 st burk kokosmjölk 400 g
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk kaffirblad limeblad, finns i välsorterade livsmedelsbutiker
  • 2 tsk rörsocker
  • 2 st pak choi salladskål
  • 3 st salladslökar
  • 0.25 st chilipeppar röd spansk

Servera med:

äggnudlar kokta

Garnera med:

koriander

Gör så här

1
Skiva kycklingen. Skala och klyfta löken och dela klyftorna tvärs över. Woka kycklingen i het stekpanna med olja. Tillsätt lök, currypasta och1 dl kokosmjölk, och låt det fräsa en stund.

2
Tillsätt resten av kokosmjölken, fisksås, kaffirblad och rörsocker och sjud under omrörning i ca 10 minuter.

3
Skölj och skär pak choi och salladslök i bitar. Skiva chilipepparn. Tillsätt pak choi, salladslök och chili till woken. Servera med kokta äggnudlar och garnera med koriander.