Du behöver
- 2 st kycklingfiléer stora
- 1 st gul lök
- 1 msk rapsolja
- 1 msk currypasta röd
- 1 st burk kokosmjölk 400 g
- 2 msk fisksås
- 1 tsk kaffirblad limeblad, finns i välsorterade livsmedelsbutiker
- 2 tsk rörsocker
- 2 st pak choi salladskål
- 3 st salladslökar
- 0.25 st chilipeppar röd spansk
Servera med:
äggnudlar kokta
Garnera med:
koriander
Gör så här
1
Skiva kycklingen. Skala och klyfta löken och dela klyftorna tvärs över. Woka kycklingen i het stekpanna med olja. Tillsätt lök, currypasta och1 dl kokosmjölk, och låt det fräsa en stund.
2
Tillsätt resten av kokosmjölken, fisksås, kaffirblad och rörsocker och sjud under omrörning i ca 10 minuter.
3
Skölj och skär pak choi och salladslök i bitar. Skiva chilipepparn. Tillsätt pak choi, salladslök och chili till woken. Servera med kokta äggnudlar och garnera med koriander.