Du behöver

  • 300 g färskpotatis
  • 250 g haricots verts
  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök liten
  • 300 g skinka rökt i bit
  • 4 dl melon tärnad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • flingsalt, nymald peppar
  • 1 kruka grönsallad
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 8 st sardellfiléer
  • 1 dl svarta oliver

Citronyoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
1 st citron rivet skal
1 tsk flytande honung
flingsalt, nymald peppar

Gör så här

1
Koka potatisen och låt den svalna. Koka haricots verts och spola dem kalla. Skär potatis och tomater i bitar. Skala och skiva löken. Tärna skinkan.

2
Blanda potatis, haricots verts, tomater, lök, skinka och melon med olja, citronsaft, salt och peppar. Lägg upp på en bädd av salladsblad. Toppa med äggklyftor, avrunna sardeller och oliver.

3
Citronyoghurt: Blanda yoghurt, citronskal, honung, salt och peppar till en sås och servera till.