Du behöver
- 300 g färskpotatis
- 250 g haricots verts
- 2 st tomater
- 1 st rödlök liten
- 300 g skinka rökt i bit
- 4 dl melon tärnad
- 3 msk olivolja
- 2 msk pressad citronsaft
- flingsalt, nymald peppar
- 1 kruka grönsallad
- 2 st hårdkokta ägg
- 8 st sardellfiléer
- 1 dl svarta oliver
Citronyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
1 st citron rivet skal
1 tsk flytande honung
flingsalt, nymald peppar
Gör så här
1
Koka potatisen och låt den svalna. Koka haricots verts och spola dem kalla. Skär potatis och tomater i bitar. Skala och skiva löken. Tärna skinkan.
2
Blanda potatis, haricots verts, tomater, lök, skinka och melon med olja, citronsaft, salt och peppar. Lägg upp på en bädd av salladsblad. Toppa med äggklyftor, avrunna sardeller och oliver.
3
Citronyoghurt: Blanda yoghurt, citronskal, honung, salt och peppar till en sås och servera till.