Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 0.5 dl gul lök finhackad
  • 1 dl hackad dill
  • 1 st ägg litet
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • smör

Kräftröra:

1 st burk kräftstjärtar 170 g avrunnen vikt
0.5 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
3 msk hackad gräslök
salt, nymalen svartpeppar

Servera med:

rågbröd rostat danskt
grönsallad
gurka färsk
rädisor
salladslök strimlad

Gör så här

1
Ta bort skinn och ben och mixa laxen grovt i matberedaren. Blanda i lök, dill, ägg, salt och peppar. Forma till 4 burgare.

2
Kräftröra: Låt kräftorna rinna av väl och grovhacka dem. Blanda kräftstjärtar, majonnäs, crème fraiche, gräslök salt och peppar.

3
Stek burgarna i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida, eller grilla dem över glöd.

4
Servera burgarna på rostat rågbröd med sallad. Toppa med kräftröra, skivad gurka, rädisor och strimlad salladslök.