Du behöver

  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 0.5 dl oliver urkärnade svarta
  • 1 msk olivolja

Paprikasås:

1 st grillad paprika finns att köpa färdiggrillade
1 msk kycklingfond
2 dl krossade tomater
1 dl vatten
1 msk basilika
salt och peppar

Servera med:

bulgur kokt
grönsaker ugnsbakade

Gör så här

1
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en skål och låt det svälla i 15 minuter. Tillsätt fond, riven lök, ägg, färs, salt, peppar och arbeta ihop till en smidig smet. Blanda ner smulad fetaost och skivade oliver.

2
Forma färsen till 12 biffar, och platta till dem något med stekspaden genom att hacka ett rutmönster. Stek biffarna i olja, ca 3 minuter per sida.

3
Paprikasås: Mixa paprika, fond och tomater och häll över i en gryta eller mixa direkt i grytan med mixerstav. Tillsätt vatten och koka upp under omrörning. Smaksätt med strimlad basilika, salt och peppar. Servera med kokt bulgur och ugnsbakade grönsaker i bitar, t ex aubergine, squash, röd och gul paprika och färsk lök.