Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk smör

Fyllning:

2 st chorizokorvar
100 g fetaost

Paprikasalsa:

2 st paprikor gula
1 st röd paprika
1 st gul lök
0.5 st chilipeppar spansk
2 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar

Servera med:

kokt potatis eller quinoa

Ugn: 175°

Gör så här

1
Torka av köttet med hushållspapper. Putsa bort grova senor och hinnor. Skär en skåra längs med filén, men inte ända igenom. Fortsätt och skär utåt sidorna, så att filén blir platt. Salta och peppra.

2
Fyllning: Ta bort skinnet på korvarna och mixa dem med fetaost. Bred ut fyllningen på filén. Bind samman med bindgarn.

3
Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsfast form. Tillaga mitt i ugnen, tills innertemperaturen är 65–70°, 25–30 minu-ter. Låt köttet vila 10 minuter. Ta bort bindgarnet och skär köttet i 1 cm tjocka skivor.

4
Paprikasalsa: Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilipepparn. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olja. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Servera med kokt potatis eller quinoa.