Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 2 tsk kardemummakärnor stötta
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 10.5 dl vetemjöl

Vaniljkräm:

3 dl vaniljkräm görs av 3 dl mjölk och 1 dl

Garnera med:

smält smör
strösocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt i rumsvarmt smör i klickar, kardemumma, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3
Vaniljkräm: Vispa ihop vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpack-ningen.

4
Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut den till en längd. Dela längden i 16 bitar och rulla varje bit till en bulle. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5
Lägg vaniljkrämen i en spritspåse och tryck in spetsen mitt i bullen. Spritsa i kräm i varje bulle. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8 minuter. Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.