Du behöver

  • 6 st marshmallows
  • 1 msk florsocker
  • 0.5 l vaniljglass gammaldags
  • 125 g hallon

Chokladmousse:

75 g mörk choklad
1.5 dl vispgrädde

Kolasås:

1 dl vispgrädde
2 msk strösocker
2 msk sirap

Crunch:

2 msk kokosflingor
0.5 dl havregryn
0.5 dl strösocker
2 tsk vetemjöl
25 g smör

Garnera med:

hallon
citronmeliss

Ugn: 175°

Gör så här

1
Chokladmousse: Hacka chokladen och låt den smälta i en skål över hett vattenbad eller i mikron i ca 1 1/2 minut. Vispa grädden lätt och tillsätt chokladen. Fortsätt vispa till en fluffig mousse. Låt stå i kylen.

2
Kolasås: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka kraftigt under omrörning tills såsen blir tjock. Ställ för att kallna i vattenbad. Är såsen för tjock tillsätt lite mjölk och rör om.

3
Crunch: Mixa kokosflingor, havregryn, socker, mjöl och smör till en smulig massa. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.

4
Klipp varje marshmallow i 6 bitar och blanda med florsockret. Skär glassen i bitar. Varva mousse, crunch, hallon, marshmallows i fyra glas. Toppa med glass och kolasås. Garnera med hallon och citronmeliss.