Du behöver

Pajdeg:

50 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl vatten

Fyllning:

400 g köttfärs
2 msk smör eller margarin
0.5 st purjolök
1 st röd paprika
1 st pepparfrukt röd
0.5 l vitkål strimlad
200 g färskost med vitlök
salt och peppar

Pensling:

ägg
sesamfrö

Servera med:

cocktailtomater

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Smält smöret och blanda det med mjöl, bakpulver och vatten i matberedaren. Kör tills det bildas en degboll. Låt vila i kylen i 30 minuter.

2
Fyllning: Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Tillsätt strimlad purjolök, hackad paprika och pepparfrukt samt strimlad vitkål. Låt fräsa tills allt är mjukt. Rör i färskosten och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

3
Kavla ut pajdegen till en avlång platta. Lägg på fyllningen men inte ända ut i kanten. Pensla runt om med uppvispat ägg och rulla ihop. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda i 20 minuter. Servera med tomater.