Du behöver
- 2 st torskfilé små
- salt och peppar
- 25 g mandelspån
- 2 tsk ströbröd
- 2 msk smör eller flytande matfett
- 0.25 st lime rivet skal
Morotsslantar:
2 st morötter
1 msk rapsolja eller olivolja
1 tsk pressad citronsaft
1 msk citronmeliss hackad
salt svartpeppar
Servera med:
potatispuré
Ugn: 200°
Gör så här
1
Salta och peppra fisken. Vik filéerna på längden och lägg dem i en smord ugnsfast form.
2
Blanda mandelspån, ströbröd, matfett och limeskal, och fördela på fisken. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter.
3
Morotsslantar: Skala och skiva morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Blanda morötter, olja, citronsaft, citronmeliss, salt och peppar. Servera med potatispuré.