Du behöver

  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 500 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 125 g färskost med smak av t ex paprika och chili
  • 9 st körsbärstomater

Kantarellsås:

150 g kantareller
0.5 st gul lök
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk kalvfond

Servera med:

kokt potatis
morötter kokta

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål, och låt svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Blanda ner löken i ströbrödet tillsammans med färs, ägg, salt och peppar.

2
Platta ut färsen till en rektangel och lägg på en sträng färskost i mitten. Forma till en limpa och lägg över i en smord ugnsfast form. Dela tomaterna och tryck in uppe på limpan. Baka i ugnen i ca 40 minuter.

3
Kantarellsås: Fräs kantareller och hackad lök i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med mjölk och grädde. Koka upp och koka i 5 minuter. Smaka av med fond, salt och peppar. Servera med kokt potatis och kokta morötter.