Du behöver
- 0.75 dl havregryn
- 1 dl mjölk
- 500 g köttfärs
- 1 msk hackad lök
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk timjan hackad
- 1 st ägg
- salt och peppar
- smör eller margarin till stekning
Ädelostssås:
2 dl crème fraîche
140 g kvibille gräddädel
0.5 dl mjölk
Servera med:
rödbetor rostade
potatis rostad
Gör så här
1
Blanda havregryn och mjölk i en skål, och låt svälla i 5 minuter. Rör i färs, lök, persilja, timjan, ägg, salt och peppar och blanda till en smet.
2
Forma 8 biffar av smeten och stek dem i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida.
3
Ädelostssås: Blanda crème fraiche och smulad ädelost i en kastrull. Värm under omrörning och späd med mjölk. Servera med rostade rödbetor och rostad potatis.