Du behöver

  • 0.75 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk hackad lök
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk timjan hackad
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till stekning

Ädelostssås:

2 dl crème fraîche
140 g kvibille gräddädel
0.5 dl mjölk

Servera med:

rödbetor rostade
potatis rostad

Gör så här

1
Blanda havregryn och mjölk i en skål, och låt svälla i 5 minuter. Rör i färs, lök, persilja, timjan, ägg, salt och peppar och blanda till en smet.

2
Forma 8 biffar av smeten och stek dem i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida.

3
Ädelostssås: Blanda crème fraiche och smulad ädelost i en kastrull. Värm under omrörning och späd med mjölk. Servera med rostade rödbetor och rostad potatis.