Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.75 dl vatten
  • 500 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 8 st baconskivor

Tomatsmör:

6 st marinerade soltorkade tomater
100 g smör
1 st vitlöksklyfta

Servera med:

kokt potatis
kokta bönor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda ströbröd och vatten i en skål, och låt svälla i 5 minuter. Rör i färs, ägg, salt och peppar och blanda till en smet.

2
Forma 8 biffar av smeten. Linda en baconskiva runt varje biff och lägg dem i en smord ugnsfast form. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.

3
Tomatsmör: Hacka tomaterna fint och blanda med rumsvarmt smör och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och kokta bönor.