Du behöver
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl kesella
- 100 g mandelmassa
- 3.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 tsk kanel
- 2 st äpplen
- 25 g mandelspån
- 1.5 msk pärlsocker
Servera med:
vaniljsås
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kesella och riven mandelmassa. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och vispa ner det och smöret i smeten.
2
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant som är 24 centimeter i diameter. Kärna ur och klyfta äpplena och stick ner klyftorna i smeten. Strö över mandelspån och pärlsocker.
3
Grädda i nedre delen av ugnen i 45–50 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Servera med vaniljsås.