Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kesella
  • 100 g mandelmassa
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk kanel
  • 2 st äpplen
  • 25 g mandelspån
  • 1.5 msk pärlsocker

Servera med:

vaniljsås

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kesella och riven mandelmassa. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och vispa ner det och smöret i smeten.

2
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant som är 24 centimeter i diameter. Kärna ur och klyfta äpplena och stick ner klyftorna i smeten. Strö över mandelspån och pärlsocker.

3
Grädda i nedre delen av ugnen i 45–50 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Servera med vaniljsås.