Du behöver
- 2 dl bulgur
- 1 tsk salt
- 4 dl vatten
- 0.5 st galiamelon
- 0.5 st guadaloupe melon
- 1 st knippa mynta
- 1 st knippe salladslök
- 4 st kycklingfiléer
Dressing:
2 msk äppelcidervinäger
6 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här
1
Koka bulgur i lättsaltat vatten i 10–15 minuter. Häll upp i ett durkslag och spola den kall.
2
Tärna båda melonsorterna. Hacka myntan fint. Skär salladslöken fint.
3
Pochera/koka kycklingbrösten i örtbuljong i 10–12 minuter. Låt kallna. Riv köttet i strimlor. Blanda melon, mynta, salladslök och kyckling.
4
Dressing: Rör samman vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda om.
Pochera är att ”koka utan att koka”. Lägg kycklingen i kokande vatten/buljong, sänk värmen och låt sjuda färdigt på svag värme.