Du behöver

  • 2 dl bulgur
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 0.5 st galiamelon
  • 0.5 st guadaloupe melon
  • 1 st knippa mynta
  • 1 st knippe salladslök
  • 4 st kycklingfiléer

Dressing:

2 msk äppelcidervinäger
6 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här

1
Koka bulgur i lättsaltat vatten i 10–15 minuter. Häll upp i ett durkslag och spola den kall.

2
Tärna båda melonsorterna. Hacka myntan fint. Skär salladslöken fint.

3
Pochera/koka kycklingbrösten i örtbuljong i 10–12 minuter. Låt kallna. Riv köttet i strimlor. Blanda melon, mynta, salladslök och kyckling.

4
Dressing: Rör samman vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda om.


Kommentar:
Pochera är att ”koka utan att koka”. Lägg kycklingen i kokande vatten/buljong, sänk värmen och låt sjuda färdigt på svag värme.