Du behöver

  • 10 cm purjolök
  • 2 msk smör eller margarin, 1+1 msk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 msk crème fraîche
  • salt och peppar
  • 250 g färsk tortellini
  • 1.5 dl riven ost
  • 75 g sugar snaps

Servera med:

4 skiva kassler

Gör så här

1
Strimla purjolöken och fräs den i en kastrull med smör. Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölk och crème fraiche, och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

2
Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa sugar snapsen och koka dem i 1 minut.

3
Blanda ner ost och sugar snaps i såsen och vänd i pastan.

4
Stek kasslern på hög värme i en stekpanna med smör, tills den får finfärg och servera till.