Du behöver
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk curry
- 1 msk rapsolja
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk ingefära färsk, riven
- 2 dl krossade tomater
- 2 dl kokosmjölk
- 0.5 st gul lök
- 0.5 st squash
- 0.5 st röd paprika
- 300 g falukorv
- 1 msk smör eller margarin
- salt och peppar
Servera med:
basmatiris
persilja
Gör så här
1
Skala och hacka vitlöken och fräs den tillsammans med curry i en ka-strull med olja. Rör i tomatpuré och ingefära och stek 1 minut. Tillsätt krossade tomater och kokosmjölk och koka ihop i 10 minuter.
2
Skala och hacka löken. Skär squashen i halvmånar och strimla paprikan. Skär korven i bitar och stek den i en stekpanna med smör.
3
Lägg i lök, squash och paprika, och stek ett par minuter. Rör ner allt-sammans i grytan med sås och smaka av med salt och peppar. Servera med ris och strö över persilja.