Du behöver

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk curry
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk ingefära färsk, riven
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 dl kokosmjölk
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 300 g falukorv
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar

Servera med:

basmatiris
persilja

Gör så här

1
Skala och hacka vitlöken och fräs den tillsammans med curry i en ka-strull med olja. Rör i tomatpuré och ingefära och stek 1 minut. Tillsätt krossade tomater och kokosmjölk och koka ihop i 10 minuter.

2
Skala och hacka löken. Skär squashen i halvmånar och strimla paprikan. Skär korven i bitar och stek den i en stekpanna med smör.

3
Lägg i lök, squash och paprika, och stek ett par minuter. Rör ner allt-sammans i grytan med sås och smaka av med salt och peppar. Servera med ris och strö över persilja.