Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 l frityrolja

Frityrsmet:

0.5 dl vetemjöl
2 msk maizena majsstärkelse
2 dl öl
1 st äggvita
1 krm strösocker

Örtmajonnäs:

1 dl majonnäs
3 msk crème fraîche
0.5 dl hackad dill
0.5 dl hackad persilja
salt och peppar

Servera med:

chips salta
citron

Gör så här

1
Skär torsken i breda strimlor. Vänd dem i mjöl blandat med salt och peppar.

2
Blanda mjöl och majsstärkelse till frityrsmeten. Vispa i ölet. Vispa upp äggvitan till vitt fluff och vänd ner i smeten tillsammans med socker.

3
Värm frityroljan till 180º. Doppa fiskbitarna i frityrsmeten och fritera dem sedan i ett par minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

4
Rör ihop majonnäs, crème fraiche, dill och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken tillsammans med chips och citron.