Du behöver

  • 2.5 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 400 g potatis ca 4 medelstora
  • matfett till stekning

Baconpytt:

1 st morot
10 cm purjolök
0.5 st paprika gul
140 g tärnat bacon

Servera med:

rårörda lingon

Gör så här

1
Vispa samman hälften av mjölken och allt mjöl i en bunke. Blanda ner salt och ägg. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.

2
Skala och finriv potatisen på ett rivjärn eller i en matberedare monterad med fin rivskiva. Blanda ner potatisen i smeten.

3
Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek en raggmunk i taget strax över medelvärme, 3–4 minuter per sida tills de får fin färg och frasig kant. Tänk på att bre ut smeten till en jämn pannkaka så inte den rivna potatisen ligger i en hög.