Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.75 dl mjölk
  • 200 g nötfärs
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st ägg
  • salt, svartpeppar
  • 0.5 msk kalvfond
  • 2 tsk matfett

Blomkålspuré:

1 st blomkålshuvud litet
3 st potatis
2 msk crème fraîche
salt och peppar

Servera med:

broccoli kokt
cocktailtomater

Gör så här

1
Bland ströbröd i mjölk i en skål och låt svälla 10 minuter. Tillsätt färs, skalad och hackad lök, ägg, salt, peppar och fond och blanda till en smidig färs.

2
Forma färsen till små biffar med lätt fuktade händer. Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med matfett, 3–4 minuter per sida.

3
Blomkålspuré: Ansa blomkålen och skala potatisarna. Skär blomkål och potatis i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och stöt sönder till ett mos. Blanda ner crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt broccoli och tomater.