Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl hasselnötter
- 0.5 dl mandelspån
Kolasås:
2.5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
Ugn: 175º
8 bitar
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret.
2
Blanda vaniljsocker, kakao och mjöl, och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter.
3
Strö över grovt hackade nötter och mandelspån, och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
4
Låt kakan kallna. Koka ihop grädde, socker och sirap i en kastrull i 5 minuter. Servera kolasåsen till kakan.