Du behöver
- 3 dl mandel hel
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 0.5 dl vetemjöl
- 2 st lime
- 2 msk strösocker
Gräddkräm:
2 st äggulor
2 msk råsocker
3 dl vispgrädde
Servera med:
500 g bär blandade
Ugn: 200º
Gör så här
1
Skålla, skala och mal mandeln. Vispa ihop ägg och socker, och rör i mandel och mjöl.
2
Smörj en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. Låt kallna.
3
Tvätta limen och riv skalet. Blanda det med socker.
4
Vispa äggulor och råsocker pösigt. Vispa grädden och blanda i. Lägg bären på kakan och strö över limesocker. Servera med gräddkrämen.