Du behöver

  • 3 dl mandel hel
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 st lime
  • 2 msk strösocker

Gräddkräm:

2 st äggulor
2 msk råsocker
3 dl vispgrädde

Servera med:

500 g bär blandade

Ugn: 200º

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln. Vispa ihop ägg och socker, och rör i mandel och mjöl.

2
Smörj en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. Låt kallna.

3
Tvätta limen och riv skalet. Blanda det med socker.

4
Vispa äggulor och råsocker pösigt. Vispa grädden och blanda i. Lägg bären på kakan och strö över limesocker. Servera med gräddkrämen.