Du behöver

  • 150 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 1 krm salt
  • 4 3/4 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • hallonmarmelad eller aprikosmarmelad

Ugn: 180º

Gör så här

1
Lägg smöret i matberedaren och blanda tills det är mjukt. Tillsätt socker, florsocker, salt och vetemjöl.

2
Blanda till en smulig deg. Arbeta in ägget, degen ska bara precis samla ihop sig. Forma ihop med händerna. Svep in degen i plastfolie och låt vila i kylen i minst 30 minuter.

3
Kavla ut degen på mjölat bord. Ta ut små rundlar och lägg ovanpå sili-konbakformar till små kakor som är vända upp och ner.

4
Baka tartebottnarna i 10–15 minuter tills de är gyllene. Låt svalna på galler.

5
Lägg en sked marmelad i varje tarte. Baka i 8–10 minuter. Låt svalna på galler.


Kommentar:
Tips! Mördeg får inte arbetas för mycket, då kan den bli gummiaktig.