Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 st marinad Santa Maria, till kyckling

Caesardressing:

2 st sardellfiléer
1 dl parmesanost riven
3 msk majonnäs
1 tsk fransk senap
1 msk citron pressad saft
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl vatten
salt svartpeppar
0.5 tsk akaciahonung

Sallad:

1 st romansallad
2 st salladslökar
12 st körsbärstomater
brödkrutonger
parmesanflagor

Gör så här

1
Dela kycklingfiléerna på längden och marinera i en skål med kycklingmarinaden, ca 30 minuter. Grilla i grillpanna, ca 3 minuter per sida.

2
Hacka sardellerna och mixa dem med parmesan, majonnäs, senap, citronsaft, pressad vitlök och vatten i en stor skål.?Smaka av med salt, peppar och honung.

3
Riv salladen i stora bitar, dela salladslöken i 4 cm långa bitar och dela tomaterna.

4
Blanda grönsakerna med en del av dressingen precis före serveringen och lägg på kycklingspetten. Strö över brödkrutonger och flagad parme-sanost och servera resten av dressingen bredvid.