Du behöver

Pannkakor:

2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 st ägg
2 krm salt
1 tsk strösocker
25 g smör

Chokladsås:

1 dl kakao
1 dl mörkt muscovadosocker
0.5 dl strösocker
1 dl vatten
1 krm salt
1 dl vispgrädde

Fyllning:

20 st maränger små
3 st banan
125 g hallon
125 g blåbär
4 dl vaniljglass
2 dl vispgrädde

Garnera med:

florsocker

Gör så här

1
Vispa samman kakao, socker, vatten, salt och grädde till chokladsåsen i en kastrull. Rör om medan såsen kokar upp och låt den sjuda i 3 minuter. Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad för att kallna.

2
Mät upp mjöl och 2 dl mjölk i en bunke. Vispa samman till en slät smet. Späd med resten av mjölken, knäck i äggen och vispa samman. Smaksätt med salt och socker. Smält smöret och rör ner i smeten.

3
Grädda tunna pannkakor i en pannkakslagg eller i en stekpanna på medelvärme. Vänd dem med en palett när smeten stelnat och grädda klart på andra sidan. Låt pannkakorna svalna på en tallrik med en remsa smörpapper emellan.

4
Varva pannkakorna på ett tårtfat med maräng, skivad banan, hallon, blåbär, glass och vispad grädde. Ringla chokladsåsen över tårtan strax före servering och sikta över florsocker. Servera genast!