Du behöver

  • 4 bitar lax à 150 g
  • 75 g skalade räkor
  • 75 g färskrökt lax
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk pressad citron
  • salt och peppar
  • 1 dl riven ost

Sås:

5 st champinjoner
1 st schalottenlök
1 msk smör eller margarin
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk fond
1 msk maizena majsstärkelse
2 msk hackad dill

Servera med:

kokt potatis
sockerärter
sallad

Ugn: 175º

Gör så här

1
Skär ett snitt i varje fiskbit. Hacka räkorna och den rökta laxen grovt. Blanda med crème fraiche, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

2
Fördela fyllningen i fickorna på laxen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ost och baka i ugn i 10–15 minuter beroende på laxens tjocklek.

3
Hacka svampen och skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en kastrull med smör. Tillsätt vin, vatten, grädde och fond, och koka ihop i 10 minuter.

4
Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i såsen. Koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar, och rör i dillen. Servera med kokt potatis, sockerärter och sallad.