Du behöver

  • 1 kg nötbog eller rostbiff

Saltlag:

1 l vatten
0.5 dl salt
10 st svartpepparkorn krossade
2 st vitlöksklyftor

Marinad:

0.5 dl olivolja mild
2 msk balsamicovinäger
2 krm Chili explosion Santa Maria
2 msk persilja finhackad

Garnera med:

plommontomater små
bladpersilja

Ugn: 125º

Gör så här

1
Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek det i ugnen utan salt och peppar till en innertemperatur 65–70º.

2
Koka upp vatten, salt, svartpeppar och skalade skivade vitlöksklyftor. Låt lagen kallna. Lägg i det varma köttet och låt det ligga 4 timmar i lagen.

3
Ta upp köttet och skär det i tunna skivor, gärna på skärmaskin.

4
Lägg upp på ett serveringsfat.

5
Vispa samman olja, vinäger, chili och persilja. Ringla över köttet före serveringen. Garnera med små plommontomater och persilja.