Du behöver
- 1 dl ris
- 50 g grönsallad blandad
- 2 st ägg kokta
- 150 g tonfisk i vatten
- salt svartpeppar
- 2 st salladslökar
- 2 st tomater
Dressing:
2 msk majonnäs
1 dl gräddfil
2 tsk hummerfond
1 krm sambal oelek
salt och peppar
Garnera med:
dill
Servera med:
rostat bröd
olja citron
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt det svalna.
2
Blanda riset med salladen och lägg upp på tallrikar.
3
Koka, skala och dela äggen. Lägg dem ovanpå salladen. Häll av vattnet från tonfisken och fördela över salladen.
4
Salta och peppra, och strö över skivad salladslök och bitar av tomat. Garnera med dill.
5
Blanda samma majonnäs, gräddfil, fond och sambal oelek till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Servera till salladen med rostat bröd, olja och pressad citron.