Du behöver

  • 1 dl ris
  • 50 g grönsallad blandad
  • 2 st ägg kokta
  • 150 g tonfisk i vatten
  • salt svartpeppar
  • 2 st salladslökar
  • 2 st tomater

Dressing:

2 msk majonnäs
1 dl gräddfil
2 tsk hummerfond
1 krm sambal oelek
salt och peppar

Garnera med:

dill

Servera med:

rostat bröd
olja citron

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt det svalna.

2
Blanda riset med salladen och lägg upp på tallrikar.

3
Koka, skala och dela äggen. Lägg dem ovanpå salladen. Häll av vattnet från tonfisken och fördela över salladen.

4
Salta och peppra, och strö över skivad salladslök och bitar av tomat. Garnera med dill.

5
Blanda samma majonnäs, gräddfil, fond och sambal oelek till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Servera till salladen med rostat bröd, olja och pressad citron.