Du behöver

Pajdeg:

1.5 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

400 g färskpotatis kokt
1 st rödlök
1 msk smör eller margarin
2 st kryddiga korvar
2 dl västerbottensost riven
2 dl crème fraîche
0.5 dl mjölk
3 st ägg
salt och peppar

Ugn: 225º

Gör så här

1
Hacka ihop de båda mjölsorterna med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla ut och lägg degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter.

3
Förgrädda pajbottnen i 10 minuter. Skiva potatisen. Skala, dela och skiva löken, och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Skiva korven tunt och stek den.

4
Strö osten i pajformen och lägg på potatis, lök och korv. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, ägg, salt och peppar.

5
Häll äggstanningen i formen och grädda i 30 minuter.