Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör eller margarin
- 1 msk strösocker
- 2 msk vatten
Fyllning:
100 g hasselnötter
2 st ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl potatismjöl
400 g rabarber
Servera med:
vispgrädde eller vaniljglass
Ugn: 200°
Gör så här
1
Hacka ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.
2
Fyllning: Hacka nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i potatismjölet och rör i nötterna.
3
Skala rabarbern om den är grov, och skär den i 2 cm breda bitar. Lägg rabarberna i pajskalet och häll på smeten. Grädda i 25 minuter. Servera med vispad grädde eller glass.