Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vatten

Fyllning:

100 g hasselnötter
2 st ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl potatismjöl
400 g rabarber

Servera med:

vispgrädde eller vaniljglass

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Hacka nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i potatismjölet och rör i nötterna.

3
Skala rabarbern om den är grov, och skär den i 2 cm breda bitar. Lägg rabarberna i pajskalet och häll på smeten. Grädda i 25 minuter. Servera med vispad grädde eller glass.