Du behöver

  • 300 g koljafilé eller annan vit fisk
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk flagad mandel
  • salt peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Dillsås:

1 dl gräddfil
2 msk hackad dill
0.5 st citron pressad saft

Servera med:

potatis kokt
citronklyftor
rädisor gurka, dill

Gör så här

1
Skär fisken i mindre bitar. Vänd fisken i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med mandel, salt och peppar. Stek fisken i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida.

2
Dillsås: Rör ihop gräddfil, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken tillsammans med potatis, citronklyftor och en sallad på skivade rädisor, gurka och dill.