Du behöver
- 400 g rabarber
- 2 st äpple
- 1 msk smör eller margarin
- 2 msk flytande honung
- 1 tsk kanel
- 2 msk saft konc röd
Crumble:
50 g hasselnötter
150 g smör eller margarin
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
Servera med:
grädde eller vaniljsås
Ugn: 225°
Gör så här
1
Ansa och skölj rabarbern, och skär i 2 cm stora bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
2
Lägg rabarber, äpple, smör, honung, kanel och saft i en kastrull och sjud på svag värme tills frukten börjar bli mjuk.
3
Crumble: Rosta nötterna i en torr stekpanna. Gnugga av skalet i en handduk och hacka nötterna grovt. Blanda nötter, smör, mjöl och socker i en skål till en smuldeg.
4
Lägg frukten i en ugnsfast form. Häll bort eventuell vätska. Toppa med smuldegen och grädda i ca 30 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med grädde eller vaniljsås.