Du behöver

  • 400 g rabarber
  • 2 st äpple
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk saft konc röd

Crumble:

50 g hasselnötter
150 g smör eller margarin
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker

Servera med:

grädde eller vaniljsås

Ugn: 225°

Gör så här

1
Ansa och skölj rabarbern, och skär i 2 cm stora bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.

2
Lägg rabarber, äpple, smör, honung, kanel och saft i en kastrull och sjud på svag värme tills frukten börjar bli mjuk.

3
Crumble: Rosta nötterna i en torr stekpanna. Gnugga av skalet i en handduk och hacka nötterna grovt. Blanda nötter, smör, mjöl och socker i en skål till en smuldeg.

4
Lägg frukten i en ugnsfast form. Häll bort eventuell vätska. Toppa med smuldegen och grädda i ca 30 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med grädde eller vaniljsås.