Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 1 st musslor burk stora
  • 50 g skalade räkor 125 g oskalad vikt

Sås:

2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk hummerfond
2 msk sherry kan uteslutas
2 msk majsstärkelse
2 msk hackad dill
salt och peppar

Servera med:

kokt ris eller potatis
sallad

Gör så här

1
Skär laxen i stora tärningar. Salta laxen och låt den ligga i 10 minuter på en tallrik. Torka av laxen med hushållspapper. Peppra. Stek laxen runt om i en stekpanna med i smör, ca 3 minuter.

2
Sås: Vispa samman grädde, mjölk, fond, sherry och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp och låt såsen sjuda i 3 minuter. Tillsätt dillen.

3
Vänd försiktigt ner lax, musslor och räkor. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris eller potatis och sallad.