Du behöver

Botten:

100 g smör eller margarin
0.75 dl mjölk
0.75 dl vatten
4 msk kakao
2 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Citronkräm:

2 dl pressad citronsaft ca 3 citroner samt rivet skal från 2 citroner
2 dl vispgrädde
2 st ägg
2 dl socker
0.5 dl majsstärkelse
100 g smör

Garnera med:

5 dl vispgrädde
200 g marsipan gul
20 g marsipan röd
godisägg
citronmeliss

Ugn: 175°

ca 12 bitar

Gör så här

1
Koka upp smör, mjölk, vatten och kakao och vispa slätt. Låt svalna. Det går snabbt om du låter det svalna över ett kallt vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner i smeten tillsammans med chokladsåsen. Häll smeten i en smord och bröad form som är 24 cm i diameter. Grädda i 55 minuter och låt kallna.

2
Citronkräm: Tvätta två av citronerna noga i varmt vatten och riv skalet. Pressa saften ur alla citronerna. Blanda citronsaft, grädde, ägg, socker och majsstärkelse i en kastrull. Vispa ihop och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta bort kastrullen från plattan och rör i citronskal och klicka i smöret. Rör tills det smält. Låt kallna.

3
Dela kakan i tre bottnar.

4
Lägg samman bottnarna med citronkräm mellan. Vispa grädden och bred runt om och på tårtan. Spritsa resten av grädden ovanpå. Kavla ut den gula marsipanen och ta ut blommor och sätt runt om tårtan. Rulla små bollar av den röda marsipanen och sätt fast på blommorna med lite grädde. Garnera med godisägg och citronmeliss.