Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g chorizokorv
  • 150 g fläsk rökt
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 0.25 st apelsin skalet
  • 1 st tomater 500 g
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk rosmarin torkad
  • 2 st kryddnejlikor
  • 2 st burkar stora vita bönor
  • flingsalt
  • nymald peppar

Gör så här

1
Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva korven. Strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök.

2
Bryn korv, fläsk och lök i en gryta med smör. Tillsätt kyckling och vitlök och låt fräsa med en stund.

3
Skala apelsinen med potatisskalare. Tillsätt tomater, fond, vatten, kryddor och apelsinskalet. Koka grytan under lock cirka 15 minuter.

4
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd ner bönorna i grytan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.