Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 1 dl florsocker
- 1 dl potatismjöl
- 3 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör eller margarin
1 dl florsocker
1 st äggula
1 st apelsin rivet skal
Garnera med:
50 g mörk choklad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och florsocker poröst. Sikta i potatismjöl och ve-temjöl och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.
2
Spritsa ut längder och skär dem i bitar som är 9 cm långa. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och böj till hästskor. Grädda i ca 10 minuter och låt kallna.
3
Fyllning: Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Tillsätt äggulan och apelsinskal och blanda väl.
4
Lägg ihop kakorna med smörkräm mellan. Ställ kallt att stelna. Doppa ändarna i smält choklad.