Du behöver
- 1 dl sweet chilisås
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk flytande honung
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 8 st kycklingben
- 1 st gul lök
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 2.5 dl ris långkornigt
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda sweet chilisås, soja, honung, pressad vitlök, salt och peppar och pensla kycklingbenen runt om.
2
Lägg kycklingbenen på plåt med bakplåtspapper och baka dem i ugnen i ca 35 minuter. Vänd och pensla någon gång under tillagningen.
3
Skala och hacka lök, morot och palsternacka och fräs i en gryta med smör ett par minuter, utan att det får färg.
4
Lägg i ris, vatten och buljongtärning och koka upp. Rör om och koka klart riset enligt anvisningarna på förpackningen.