Du behöver

  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 8 st kycklingben
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 2.5 dl ris långkornigt
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda sweet chilisås, soja, honung, pressad vitlök, salt och peppar och pensla kycklingbenen runt om.

2
Lägg kycklingbenen på plåt med bakplåtspapper och baka dem i ugnen i ca 35 minuter. Vänd och pensla någon gång under tillagningen.

3
Skala och hacka lök, morot och palsternacka och fräs i en gryta med smör ett par minuter, utan att det får färg.

4
Lägg i ris, vatten och buljongtärning och koka upp. Rör om och koka klart riset enligt anvisningarna på förpackningen.