Du behöver

  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk hackad lök
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Rödlöksmarmelad:

2 st rödlökar
2 msk smör eller margarin
2 msk flytande honung
2 msk rödvinsvinäger

Potatiskross:

800 g potatis mjölig
1 msk smör
1 dl mjölk
salt och peppar

Gör så här

1
Lägg ströbröd i en skål och häll på mjölk. Låt svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, lök, ägg, salt och peppar blanda till en jämn färs. Forma biffar och stek dem i en stekpanna med smör ca 4 minuter.

2
Rödlöksmarmelad: Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att den får färg. Tillsätt honung och vinäger och koka ihop. Krydda med salt och peppar.

3
Potatiskross: Skala och koka potatisen. Ånga den torr och krossa den grovt. Blanda i smör och mjölk och krydda med salt och peppar.