Du behöver

  • 8 st laxfilé stora tunna skivor
  • salt och peppar

Fyllning:

100 g champinjoner
1 st schalottenlök
0.25 st fänkål
1 msk smör

Sås:

3 dl matlagningsgrädde
1.5 msk hummerfond
1.5 msk vetemjöl
1 msk pressad citronsaft
1 tsk honung
salt och peppar

Servera med:

kokt potatis
rucola- och fänkålssallad se recept

Ugn: 200°

Gör så här

1
Fyllning: Ansa och hacka svampen fint. Skala och hacka schalottenlöken fint. Hacka fänkålen fint. Fräs svamp, lök och fänkål i en stekpanna med smör, tills grönsakerna är mjuka. Låt svalna i en skål.

2
Lägg ut laxskivorna på smörpapper. Salta och peppra. Lägg en sked av fyllningen på varje laxskiva och rulla ihop till rulader. Lägg över i en smord ugnsfast form. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter.

3
Sås: Vispa samman grädde, fond, mjöl och citronsaft i en kastrull. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning. Smaka av med honung, salt och peppar. Servera ruladerna med kokt potatis och rucola- och fänkålssallad.

4
Rucola- och fänkålssallad:
Skiva 1/2 fänkål tunt på en mandolin eller på fina skivan i matberedaren. Blanda med lite flingsalt och nymald svartpeppar, 2 msk olivolja och 2 tsk vitvinsvinäger. Vänd ner ca 70 g rucolasallad. Servera salladen genast!