Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • bindgarn

Kokning:

1 l vatten
1 st purjolök dm
2 tsk salt
10 st vitpepparkorn
3 st dillstjälkar eller 1

Dragonsås:

2 st äggulor
3 msk vin eller 2 msk vatten
2 tsk majsstärkelse
2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
1 tsk dragon eller 2 krm torkad dragon
salt vitpeppar

Servera med:

potatis kokt
broccoli kokt

Gör så här

1
Skär loss skinnet från laxfiléerna. Skär bort det bruna fiskköttet närmast skinnet. Vik in den tunna delen av filén mot mitten och vira garnet två varv runt fisken och knyt till.

2
Kokning: Koka upp vatten, purjolök i bitar, salt, pepparkorn och dill i en vid kastrull och koka i 5 minuter.

3
Lägg i fisken och låt sjuda i 5 minuter under lock. Ta kastrullen från plattan och låt fisken ligga kvar i buljongen i 5 minuter.

4
Dragonsås: Vispa samman äggulor, vin, majsstärkelse, crème fraiche och grädde i en kastrull. Rör om tills såsen tjocknar. Tillsätt dragon och smaka av med salt och peppar. Lägg upp fisken på en såsspegel. Servera resten av såsen vid sidan om. Servera med kokt potatis och broccoli.