Du behöver

  • 6 st päron
  • 4 dl vatten
  • 1 st citron pressad saft
  • 0.5 dl strösocker

Kolasås:

0.5 dl strösocker
1 msk kakao
1 msk smör
2 msk sirap
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnötter skalade, se recept Cheesecake med hallon

Servera med:

glass

Gör så här

1
Skala päronen men låt skaftet sitta kvar. Skär av en skiva i botten på päronet, så det står stadigt.

2
Koka upp vatten, citronsaft och socker. Lägg i päronen och sjud på svag värme tills päronen är nästan mjuka. Låt svalna.

3
Kolasås: Blanda socker, kakao, smör, sirap och grädde i en kastrull och koka tills det tjocknar.

4
Rör i vaniljsocker och grovt hackade nötter. Häll såsen över päronen och servera med glass.