Du behöver
- 6 st päron
- 4 dl vatten
- 1 st citron pressad saft
- 0.5 dl strösocker
Kolasås:
0.5 dl strösocker
1 msk kakao
1 msk smör
2 msk sirap
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnötter skalade, se recept Cheesecake med hallon
Servera med:
glass
Gör så här
1
Skala päronen men låt skaftet sitta kvar. Skär av en skiva i botten på päronet, så det står stadigt.
2
Koka upp vatten, citronsaft och socker. Lägg i päronen och sjud på svag värme tills päronen är nästan mjuka. Låt svalna.
3
Kolasås: Blanda socker, kakao, smör, sirap och grädde i en kastrull och koka tills det tjocknar.
4
Rör i vaniljsocker och grovt hackade nötter. Häll såsen över päronen och servera med glass.