Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • grillspett
  • salt peppar, chili explosion

Couscoussallad:

4 dl couscous grov
200 g haricots verts
2 st salladslökar
2 dl rödkål

Apelsinsmör:

100 g smör
0.5 st apelsin rivet skal
salt och peppar

Garnera med:

apelsinskal zestat

Ugn: 250°, grill

Gör så här

1
Skär laxen i skivor på längden som är ca 1 1/2 cm tjocka. Trä upp dem på grillspett. Salta och krydda med peppar och chili explosion. Grilla spetten högt under grillelementet i ugnen i ca 4 minuter. Vänd under tiden

2
Couscoussallad: Koka couscousen enligt anvisningarna på förpack-ningen. Tillsätt kokta haricots vets i bitar, skivade salladslökar och fin-strimlad rödkål.

3
Apelsinsmör: Blanda rumsvarmt smör, apelsinskal, salt och peppar. Forma små ägg med hjälp av skedar och servera till grillspetten och couscoussalladen. Garnera med apelsinskal.