Du behöver
- 500 g laxfilé
- grillspett
- salt peppar, chili explosion
Couscoussallad:
4 dl couscous grov
200 g haricots verts
2 st salladslökar
2 dl rödkål
Apelsinsmör:
100 g smör
0.5 st apelsin rivet skal
salt och peppar
Garnera med:
apelsinskal zestat
Ugn: 250°, grill
Gör så här
1
Skär laxen i skivor på längden som är ca 1 1/2 cm tjocka. Trä upp dem på grillspett. Salta och krydda med peppar och chili explosion. Grilla spetten högt under grillelementet i ugnen i ca 4 minuter. Vänd under tiden
2
Couscoussallad: Koka couscousen enligt anvisningarna på förpack-ningen. Tillsätt kokta haricots vets i bitar, skivade salladslökar och fin-strimlad rödkål.
3
Apelsinsmör: Blanda rumsvarmt smör, apelsinskal, salt och peppar. Forma små ägg med hjälp av skedar och servera till grillspetten och couscoussalladen. Garnera med apelsinskal.