Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl örter timjan
- 2 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
Portvinssås:
1 st schalottenlök
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl portvin
1 tsk kinesisk soja
Servera med:
potatisgratäng
sugar snaps
Ugn: 175°
Gör så här
1
Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Stick in en köttermometer och stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 67°. Låt vila i 10 minuter innan det skivas.
2
Portvinssås: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en gryta med smör. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten, fond och portvin och koka i 10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3
Skiva köttet och lägg upp på ett fat. Blanda örterna med olja och vinäger och skeda över köttet. Servera med potatisgratäng och sugar snaps.