Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl örter timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Portvinssås:

1 st schalottenlök
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl portvin
1 tsk kinesisk soja

Servera med:

potatisgratäng
sugar snaps

Ugn: 175°

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Stick in en köttermometer och stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 67°. Låt vila i 10 minuter innan det skivas.

2
Portvinssås: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en gryta med smör. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten, fond och portvin och koka i 10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3
Skiva köttet och lägg upp på ett fat. Blanda örterna med olja och vinäger och skeda över köttet. Servera med potatisgratäng och sugar snaps.