Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- smör eller margarin
- 4 st soltorkade tomater
- 200 g champinjoner
- 100 g färskost
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk grönpepparkorn i lag
- 1 dl riven ost
Servera med:
potatis rostad
sallad
Ugn: 175°/225°
Gör så här
1
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Stek klart köttet i ugnen på 175° i 20 minuter. Låt vila i 10 minuter.
2
Strimla tomaterna. Ansa och skiva svampen. Fräs tomater och svamp i en kastrull med smör.
3
Klicka i färskost och tillsätt grädde, senap och hackad grönpeppar. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
4
Skiva köttet och lägg i en ugnsfast form. Häll såsen över och strö på ost. Gratinera på 225° i ca 10 minuter. Servera med rostad potatis.