Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • smör eller margarin
  • 4 st soltorkade tomater
  • 200 g champinjoner
  • 100 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk grönpepparkorn i lag
  • 1 dl riven ost

Servera med:

potatis rostad
sallad

Ugn: 175°/225°

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Stek klart köttet i ugnen på 175° i 20 minuter. Låt vila i 10 minuter.

2
Strimla tomaterna. Ansa och skiva svampen. Fräs tomater och svamp i en kastrull med smör.

3
Klicka i färskost och tillsätt grädde, senap och hackad grönpeppar. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

4
Skiva köttet och lägg i en ugnsfast form. Häll såsen över och strö på ost. Gratinera på 225° i ca 10 minuter. Servera med rostad potatis.